Kas ka duatlonist leiab väärilise väljakutse?

Terve pere on autosse pakitud, katusel ilutsevad 3 maantekat ja neljas mahutati pagasiruumi. Auto liigub mööda konralikku teed, kiirus on madal, kui järsku käib kolakas ja mina kõrvalistujana vaatan aknast tõtt oma kalli (tagurpidi) rattaga. Peatame auto ja tõdeme, et ratas on kahvlist “lahti hüpanud” ja püsib katusel veel tagajooksu kinnitis. Uh, pühin murehigi laubalt ja vinnan ratta omale kohale – korralikult kinni, et rohkem sellist asja ei juhtuks.

Vot selline lugu meenus, kui tahtsin hakata kirjutama duatlonist. Juhtus see kevadel, sõites Kiili duatlonile, täis ootust ja hirmu, sest polnud ju enne seda ala teinud.

Lohutas see, et talvel oli saanud palju joosta ja ka rattaga sõita, kuid mida ütlevad jalad peale jooksu pedaalima hakates? Samas oli hea meel, et ei pidanud kohe triatloni tegema, anti võimalus sujuvamaks üleminekuks.

Kiili duatloni start | (c) Toomas Paesüld

Nüüd kui sügis käes (kuhu see aeg küll tormab?), juhtusin triatloni ajakirjas silmitsema UK võistlusi ja jäi silma London Duathlon 20-80-10. “Äge-äge-äge” käis mõttest läbi. Ei pea ju (pool)Ironman’i tegema, et omale vääriline väljakutse-kinnas visata. Ma juba oleks kummardanud, et see roheline? kinnas üles korjata, aga… järgmine aasta ehk?

Mind hämmastasid selle duatloni juures distantsid – miks ma olin alati arvanud, et duatlon on midagi kerget ja lühikest *, neile kes ei taha/oska/julge ujuda? Joosta poolmaraton, siis pedaalida 80km eraldistardist ning veel “sprintida” 10km peale, no see juba on midagi. Ehk mina leidsin endale uue sobiva väljakutse. Käed püsti, kes tahab liituda?

Väljakutseni on täpselt aasta aega ehk täiesti piisav aeg, et igaüks, kes hästi treeninud, suudaks seda läbida. Kui üksi ei taha/suuda/oska – teeme koos 🙂 Võta ühendust karmen.reinpold@gmail.com

************
Ja heites pilgu ETL võistluskalendrisse, näeme, et juba sel ja järgmisel nädalavahetusel on võimalik end ka Eestis duatlonis proovile panna – Tabasalus ja Saaremaal.

* tihti on just lühikesed distantsid intensiivsed ja teistmoodi väga rasked ehk ärge laske end väikestest numbritest petta 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s