Imed on võimalikud?

Oled sa kunagi kuulnud väljendist “Hallux valgus“? Põhimõtteliselt kummitab see olukord/haigus rohkem naisi ja tegu on jalalaba / suure varba deformatsiooniga.
Ma ei hakka siin seda lahkama, keda huvitab täpsemalt, selle jaoks on internet valla 🙂 Kellel oma kogemus, see teab, millest jutt.

Miks ma selle teema üles võtan on see, et rääkida oma lugu. Aastaid on mu jalg aegajalt tänu uutele jalatsitele vms. valutanud. Kannatad ära, läheb üle (vajadusel võtad tableti), elad edasi.

Eelmise aasta augusti keskel hakkas jalg valutama. Juhtub, mõtlesin. Järgmine päev valutas ka, rattakinga oli juba päris ebamugav jalga panna. Võistlesin ära ka viimase meeskonna eraldistardi väga hea tiimiga ja sain neljapäev kerge taastava trenni tehtud. Reedel sattusin ujuma. Jalg oli valutanud selleks ajaks 4 päeva non-stop. Tablettidega sain magada. Peale ujumist läks jalg paiste jne. jne.

Sain vahepeal peale rohud, mis paistetuse alla võtsid ja valu kaotasid. Olin pannud kirja operatsiooni aja selle deformatsiooni likvideerimiseks.
Järgmine päev peale viimast otsust, tuli mu ema uksest sisse ja ütles, et anna oma jalg siia, me hakkame eksperimenteerima. Ta oli just nädalavahetusel Lauri Rannama kinesioteipimise täiendkoolitusel käinud ja ka seda teemat seal katsetanud ja kuna ma olin seniste teipimistega väga rahul olnud, siis polnud minus kõhkluse kübetki. Selleks hetkeks oli mu operatsioonini 2 nädalat.

Teipisime-teipisime-teipisime. Koguaeg. Nädal peale esimest teipimist ütlesin ära oma operatsiooni aja, sest lõigata jõuab alati.

Panen siia mõned pildid sellest protsessist. Alustasime septembri alguses ja pea igapäevaselt oli mul teip peale 6 kuud ehk veebruarist enam ei teipinud. Aeg on möödas, treeningkoormused on suured, aga väga harva, kui jalg tunda annab – siis lasen ka teipida, profülaktikaks.

Esimene teipimine. Tegelikkuses pole vaja nii palju teipi, mul muud hädad ka 🙂

Selline oli algus

2 nädalat peale esimest teipimist

2.5 kuud hiljem

Täna.

Miks ma seda kirjutan? Sest mina elasin aastaid teadmisega, et midagi pole teha (peale lõikamise), aga tegelikult ju on. Kui sul tekkis küsimusi, võid need siia postitada või ka mulle isiklikult saata karmen.reinpold@gmail.com

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s