Kuidas Martin Loo Raplamaa CX võistluse võitis?

Väga äge, et Rockstick Production võimaldas meil vaadata (muuhulgas) CX Soudal karikasarja otsepildis ja tagantjärele. Vaatasin nii eile, kui täna uuesti Valgu sõidu teatud kohti.

Kõige huvitavam oli ikka meeste eliidisõit, mille Martin Loo võitis. Täna vaatasin siis paralleelselt ülekannet, kommentaare ja Martin Loo võistlusfaili.

Mulle teeb eriti head meelt, et ma videopildis ei saa täpselt aru, kui palju ta pingutab (loen välja sellest, et kere on tugev ja jõurakendus läheb pedaalidesse – eks selle nimel on ka tööd tehtud). Sestap ootasin natukene, kuni võistlusfail minu süsteemidesse jõudis ja nägin, mis seal rajapeal täpsemalt toimus.

Kolmandal ringil sõitis Martin vahe sisse ja neljandal suurendas seda. Andmete järgi näen, et teise ja kolmanda ringi võimsuse vahe on 15%, neljandal ringil vajutas veel 5% juurde – kerge kindlasti ei olnud, aga ka piiraja ei paistnud veel.

Aga mis juhtus peale liivatakistust, kus Martin kukkus, sõitu küll kohe jätkas, aga järgmine hetk nägime, et Siim Kiskonen oli temast mööda läinud? Martin ise ütles nii: “Üks ring sealt liivast välja tulles vajus ratas natuke sügavale ja läks risti mururandiga. Endal ei juhtunud midagi, aga käiguka kõrv oli kõver ja tuli seisma jääda uuesti, et sirgemaks väänata.” Seismisaeg 7 + 9 sekundit (vt. pildil). Eks siis tuli uuesti vajutada rohkem. Kuues ringi saigi sama intensiivsusega kui kolmas ja 3 viimast natukene rahulikumalt.

valgu-loo

Viienda ringi graafik. Lilla – võimsus, roheline – kiirus. 

Sellega sai ka Martini hooajale joon alla tõmmatud.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s